甲記 發表於 28-9-2008 18:35:04

我記得係有件新聞同呢篇野好似,係咪真人真事??
我覺得作為老師佢好偉大,但係方法係咪用錯呢?真的另無他法?

說真,我很不同意她的做,法盡管是幫學生,如果是真人真事,我祝這位老師安息吧,
痛恨中國村政府的府敗

牙強~ 發表於 28-9-2008 19:19:47

10樓的-,- 是真人真事~_~

本來睇到個題目我都以為係玩野- -
但係睇落去就真係..
殷彩霞太偉大

但係果3條鬼佬依家點!!有冇比人捉左?-,-

~倭寇~ 發表於 29-9-2008 10:12:29

...殷老師得果21歲就比老外......我新但丁睇左有小小感動, 雖然d老外為左自己, 但係老師為左班學生而出賣肉身, 的確係無何奈何既事, 佢可以享受天倫之樂, 可以讀大學, 可以做人老婆, 點解要走去做妓女呢?

我個人認為係個老師唔想個鎮d小朋友長期無書讀, 長期唔能夠打破無知識增加個人私產既局限, 雖然係為左班小朋友, 但係佢既付出未免太大掛, 佢死左仲有邊個為班小朋友既學費負擔呢, 唔通衣個世界上無第二個殷老師?

地獄天---鋒 發表於 9-10-2008 01:51:40

感動中.......但是why中國有甘多有錢人唔去help人?
只要拿出少少都可以help到人..
but他d冇做,失望...

得la呀爸 發表於 23-10-2008 22:48:31

[] 我o左

[H]na079 發表於 24-10-2008 15:41:30

不同意她的做法,但無可否認她對學生們的愛。

山雞 發表於 1-11-2008 20:52:29

真人真事....我諗呢篇野一定唔係照原事黎陳述....
不過我諗個筆者都係改左小小架姐....
個老師....真係好偉大...
但係佢所用既方法用錯左.....
正所謂萬大事可商量....
點解一定要咁樣做....

大和 發表於 3-11-2008 20:21:33

原帖由 cxcxcx3 於 24-9-2008 09:24 發表 http://www1.nakuz.com/bbs/images/common/back.gif
唔知點解,我冇咩感覺喎
點解作者可以對佢點比局長搞同埋做人二奶既過程描寫得咁細膩?
因為係作[]

赫〃米亞 發表於 14-11-2008 23:40:31

好偉大的老師 竟然可以為了她的學生這麼的犧牲
看完這篇文章真的很震撼

BIBI~影 發表於 17-11-2008 00:15:46

但當我看到一半時...

我哭了
頁: 1 [2] 3 4 5 6 7 8 9
查看完整版本: [轉貼] 賣一次淫,可以幫助1名失學兒童;當一回二奶,可以拯救1所希望小學(感人)