樂古Nakuz

標題: 天龍八部3》神秘代言人正式公佈!9月12日全港公測! [打印本頁]

作者: kya123456    時間: 6-9-2013 18:04
標題: 天龍八部3》神秘代言人正式公佈!9月12日全港公測!

[youtube]cTvfNaMxAjA[/youtube]

呢個就係大消息啦?...:'(
作者: 小朋`    時間: 6-9-2013 18:09
直播自己出城比人斬:curse:
作者: 刺客先生    時間: 6-9-2013 18:13
至少確定了9月12日推出吧...
作者: kya123456    時間: 6-9-2013 18:16
至少確定了9月12日推出吧...
刺客先生 發表於 6-9-2013 18:13

我諗緊達哥會唔會直播玩天龍3
作者: Siuyin^_^    時間: 6-9-2013 18:16
gameone係邊樹搵呢個人做代言
作者: y0蚊    時間: 6-9-2013 18:16
佢係長玩就好 哈哈
作者: ∼香B∼    時間: 6-9-2013 18:17
達哥直播天龍3...去挑佢機..LOL
作者: 刺客先生    時間: 6-9-2013 18:20
我諗緊達哥會唔會直播玩天龍3
kya123456 發表於 6-9-2013 18:16

以往好似冇人直播天龍=.=
作者: 小小武當    時間: 6-9-2013 18:22
今次天龍3搵達叔做代言人唔錯  起碼好多人識佢(男女) 而佢本身都係打開機既人
相信唔少人係YOUTUBE睇過佢D片  佢既''喊出黎''亦都深入好多人既心
作者: ∼香B∼    時間: 6-9-2013 18:29
今次天龍3搵達叔做代言人唔錯  起碼好多人識佢(男女) 而佢本身都係打開機既人
相信唔少人係YOUTUBE睇過佢D ...
小小武當 發表於 6-9-2013 06:22 PM

想聽佢唱半城煙沙...如果可以將登錄片既主題曲交比達哥唱.....我一定會熄左個BGSOUND..
作者: 小小武當    時間: 6-9-2013 18:31
回復 10# ∼香B∼
睇死GAMEONE應該照抄國服個登錄曲  唔洗咁多野攪嘛:lol:
作者: ∼香B∼    時間: 6-9-2013 18:35
回復  ∼香B∼
睇死GAMEONE應該照抄國服個登錄曲  唔洗咁多野攪嘛
小小武當 發表於 6-9-2013 06:31 PM

等佢開台打機果陣叫佢唱囉,,,
作者: 蠍乂    時間: 6-9-2013 18:36
呢個就係大消息-_-...仲以為提前更天龍3添:dizzy:
作者: 千流天羽    時間: 6-9-2013 19:30
點樣直播......直播玩到幾多LV.....
作者: dannytsoi31    時間: 6-9-2013 19:36
可能直播試下天外d野 1出城就俾人追住黎屠:lol:
作者: ∼香B∼    時間: 6-9-2013 19:36
點樣直播......直播玩到幾多LV.....
千流天羽 發表於 6-9-2013 07:30 PM

直播PVP囉...國服經常都係咁做....搵個大神直播佢打交
作者: 千流天羽    時間: 6-9-2013 19:43
直播PVP囉...國服經常都係咁做....搵個大神直播佢打交
∼香B∼ 發表於 6-9-2013 19:36

咁的確值得期待
作者: ∼香B∼    時間: 6-9-2013 19:54
咁的確值得期待
千流天羽 發表於 6-9-2013 07:43 PM

嗚呀...我想直播睇呂亙玩校場
作者: miceho97    時間: 6-9-2013 19:59
好畢
作者: 千流天羽    時間: 6-9-2013 19:59
嗚呀...我想直播睇呂亙玩校場
∼香B∼ 發表於 6-9-2013 19:54

我想直播睇你2個搞GAY{:14_708:}
作者: ∼香B∼    時間: 6-9-2013 20:00
我想直播睇你2個搞GAY
千流天羽 發表於 6-9-2013 07:59 PM

我唔會啦...唔想玩~_~
作者: 千流天羽    時間: 6-9-2013 20:04
∼香B∼ 發表於 6-9-2013 20:00

開隻全3極限玩下{:14_714:}
作者: everlove123    時間: 6-9-2013 20:12

支持達哥
作者: Siuyin^_^    時間: 6-9-2013 20:57
回復  ∼香B∼
睇死GAMEONE應該照抄國服個登錄曲  唔洗咁多野攪嘛
小小武當 發表於 6-9-2013 18:31

搵佢唱歌 要比錢 gameone多數唔會
作者: Siuyin^_^    時間: 6-9-2013 20:57
呢個就係大消息-_-...仲以為提前更天龍3添
蠍乂 發表於 6-9-2013 18:36

我以前有野大派
作者: Siuyin^_^    時間: 6-9-2013 20:59
開隻全3極限玩下
千流天羽 發表於 6-9-2013 20:04

全3玩校場就得 同最大問題係全3石冇人..
作者: 水爺    時間: 6-9-2013 21:06
直播PVP..一路打一路喊出黎
到時觀眾吾知笑定喊
作者: kya123456    時間: 6-9-2013 21:09
直播PVP..一路打一路喊出黎
到時觀眾吾知笑定喊
水爺 發表於 6-9-2013 21:06

契弟走得麼
作者: kya123456    時間: 6-9-2013 21:11
∼香B∼ 發表於 6-9-2013 20:00

點解?

ps:遲左講生日快樂啵:lol:
作者: ccy123456    時間: 6-9-2013 21:16
我想聽達哥唱幾多卡關幾分痴
作者: ∼香B∼    時間: 6-9-2013 22:43
我想聽達哥唱幾多卡關幾分痴
ccy123456 發表於 6-9-2013 09:16 PM

達哥歌神{:15_775:}
作者: ∼香B∼    時間: 6-9-2013 22:44
點解?

ps:遲左講生日快樂啵
kya123456 發表於 6-9-2013 09:11 PM

現實生活太多姿多采,,,已經好少時間理網絡中既野
作者: 光云    時間: 6-9-2013 22:51
佢玩其他舊ser應該唔駛出城...
作者: kya123456    時間: 6-9-2013 22:51
現實生活太多姿多采,,,已經好少時間理網絡中既野
∼香B∼ 發表於 6-9-2013 22:44

明既明既..天龍版幾時再招版主;ppppp
作者: kya123456    時間: 6-9-2013 22:52
佢玩其他舊ser應該唔駛出城...
光云 發表於 6-9-2013 22:51

;P你地又點知達哥叫咩名
作者: 光云    時間: 6-9-2013 22:57
你地又點知達哥叫咩名
kya123456 發表於 6-9-2013 22:52

佢開台玩咪知;P
作者: 呀楊    時間: 6-9-2013 23:15
唉...~
點解唔搵o靚模做promote呀
對gameone好失望
又唔係冇錢!!
作者: 千流天羽    時間: 6-9-2013 23:25
唉...~
點解唔搵o靚模做promote呀
對gameone好失望
又唔係冇錢!!
呀楊 發表於 6-9-2013 23:15

可能因為D o靚模冇人知係乜水...所以搵個同大部人打機人士有共鳴既人好過
作者: 呀楊    時間: 6-9-2013 23:31
可能因為D o靚模冇人知係乜水...所以搵個同大部人打機人士有共鳴既人好過 ...
千流天羽 發表於 6-9-2013 11:25 PM

我寧願要囡囡
作者: bobo2810    時間: 7-9-2013 20:15
個樣衰到嚇死人,叫佢番屋企照下鏡,佢一出街嚇死10m8m人,叫佢早頭啦,代言人
作者: bobo2810    時間: 7-9-2013 20:15
個樣衰到嚇死人,叫佢番屋企照下鏡,佢一出街嚇死10m8m人,叫佢早頭啦,代言人
作者: kya123456    時間: 7-9-2013 21:17
bobo2810 發表於 7-9-2013 20:15

型呢家野...早抖啦小朋友
作者: bobo2810    時間: 8-9-2013 02:12
你叫爆機達,不如叫「作古老」咁衰相都可以做代言人,你講得啱,好多人識「你」條春咩,用你隻「後眼」睇下尚面啲人講乜先,見到你個衰樣,啲女見到你都比你個衰樣嚇死
作者: bobo2810    時間: 8-9-2013 02:13
你叫爆機達,不如叫「作古老」咁衰相都可以做代言人,你講得啱,好多人識「你」條春咩,用你隻「後眼」睇下尚面啲人講乜先,見到你個衰樣,啲女見到你都比你個衰樣嚇死
作者: bobo2810    時間: 8-9-2013 02:13
你叫爆機達,不如叫「作古老」咁衰相都可以做代言人,你講得啱,好多人識「你」條春咩,用你隻「後眼」睇下尚面啲人講乜先,見到你個衰樣,啲女見到你都比你個衰樣嚇死[quote][/quote]
作者: kya123456    時間: 8-9-2013 02:23
你叫爆機達,不如叫「作古老」咁衰相都可以做代言人,你講得啱,好多人識「你」條春咩,用你隻「後眼」睇下尚面 ...
bobo2810 發表於 8-9-2013 02:13

作者: ccy123456    時間: 8-9-2013 08:24
你叫爆機達,不如叫「作古老」咁衰相都可以做代言人,你講得啱,好多人識「你」條春咩,用你隻「後眼」睇下尚面 ...

你小心比人HI!
作者: benny9675    時間: 8-9-2013 08:32
卡關達@_@
作者: gdwilliam    時間: 8-9-2013 09:54

回復 46# bobo2810[/
向高登仔挑戰?~_~(利申:我5糸高登仔)
作者: bobo2810    時間: 8-9-2013 11:43
有話大消息放個人出嚟做代言人咁就叫大消息GM你擺明玩晒所有天龍啲玩家調
作者: 東京熱狗    時間: 8-9-2013 17:44

伍乞衣打手?
作者: kya123456    時間: 8-9-2013 21:22
伍乞衣打手?
東京熱狗 發表於 8-9-2013 17:44

一針見血
作者: qwqw135790    時間: 8-9-2013 21:41

巳經證明左你打機打得小,正係識打online game so sad
作者: lovekim2046    時間: 8-9-2013 22:09
老實說 不單止我不認識那個什麼所謂的達哥
我問過盟友-幫友-好友 沒個說識 還問返我轉頭
話時話 有些好奇 這個達哥真是咁出名???
作者: kya123456    時間: 8-9-2013 22:30
話時話 有些好奇  ...
lovekim2046 發表於 8-9-2013 22:09

轉香港網絡大典

達哥原名林慧韡林氏兄弟成員,畢業於香港大學,修讀中文及藝術[1],中學就讀於張祝珊英文中學。曾於TVB工作。早期因其聲線經咪高峰輸出後有如藝人劉以達,因此網民多稱他為「達哥」。(而近期聲線經新的咪高峰輸出後則有如藝人張達明、黃子華。)

「達哥」經常於JTV開台,直播其打機情況,並會以「陳近南」之名在高登討論區開post公布開台。他一邊打機一邊會作出評述,金句百出,惹笑非常,並會於開台完結前開台讀出各式潮文或唱找數歌,深受網民歡迎。

「達哥」在2012年中開始受高登討論區以外的網民留意,越來越多人登入其JTV觀看他打機的直播,相關搜尋字眼更曾一度登上雅虎香港首頁。然而,「達哥」成名之後開始有高登仔抱怨人流太多,當中煩膠數目大增,阻礙打機氣氛之餘,巴打亦未能如以往般可一邊觀看直播一邊與「達哥」於聊天室交談。[2]另一位YouTube用戶伍公子指「達哥」粉絲現多為小學雞,會影響「達哥」出品質素。

作者: kya123456    時間: 8-9-2013 22:32
話時話 有些好奇  ...
lovekim2046 發表於 8-9-2013 22:09

借問聲,你今年幾歲
作者: bobo2810    時間: 8-9-2013 23:34
你話佢咁出名天龍大大部份冇人識佢,唔通全天龍玩家位位玩左幾個月游戲呀‘哗咁叫個呀婆出嚟做代言人,講佢糸英國二公主都得啦英國邊個唔識佢,糸人都識作古仔啦,自吹自雷
作者: rsnsx    時間: 8-9-2013 23:41
你話佢咁出名天龍大大部份冇人識佢,唔通全天龍玩家位位玩左幾個月游戲呀‘哗咁叫個呀婆出嚟做代言人,講佢糸 ...
bobo2810 發表於 8-9-2013 23:34

而家個代言人得罪你全家咩 咁唔中意咪上g1投訴囉
作者: kya123456    時間: 8-9-2013 23:43
你話佢咁出名天龍大大部份冇人識佢,唔通全天龍玩家位位玩左幾個月游戲呀‘哗咁叫個呀婆出嚟做代言人,講佢糸 ...
bobo2810 發表於 8-9-2013 23:34

1999末期語癌
作者: kya123456    時間: 8-9-2013 23:43
而家個代言人得罪你全家咩 咁唔中意咪上g1投訴囉
rsnsx 發表於 8-9-2013 23:41

我睇唔明佢講咩
作者: 呀楊    時間: 8-9-2013 23:47
bobo2810 發表於 8-9-2013 02:12 AM

我有問gameone點解唔搵o靚模
死gameone佢唔答我囉!!
作者: y0蚊    時間: 8-9-2013 23:51
support達叔
作者: bobo2810    時間: 9-9-2013 01:05
重點,糸GM話大消息願來擺個人出嚟做代言人,咁就叫全部玩家等睇佢,依啲叫大消息,講到佢全港啲游戯玩家都識佢,真係咁多人識佢,就唔洗同佢買廣告,樓上,真係全港啲8歲到50歲游戱玩家有無100m份之1識佢?
作者: yuncash    時間: 9-9-2013 04:02
我寧願要囡囡
呀楊 發表於 6-9-2013 23:31

請男仔平過請女仔-.-好似係
作者: sungodj    時間: 9-9-2013 07:52
明白...不是重大消息..
作者: baby_hin    時間: 9-9-2013 14:38
D代言人越黎越差=.=
係唔係貪平?
作者: bobo2810    時間: 9-9-2013 18:23
依位代言人真正吹水王,「作古老」點睇佢都不像文化人,講到佢自己點叻發,好多人識佢,粉絲過萬,一句「靚花自然香」「臭花片地有」
作者: 天龍八部3    時間: 9-9-2013 18:53
點講呢
搵個知名度唔高的女模特兒 即使唔係全部人鐘意
但大部份都會接受

搵個...麻甩佬 當然至少有1半人會 吐嘈
(即使在xx界幾有知名度)

分分鐘txb 3線男藝員都仲好

玩家有咁既反應
好易理解姐
作者: bobo2810    時間: 9-9-2013 20:11
樓上說話說得好啱,重點,最梗要代言人一出嚟就說佢自已點叻點叻,大學生做過TVB員工,就不可一世,「仲要話天龍大部份玩家都識佢」哗...你咁講野,好多人唔中意,見你咁講野就各得你不是文化人,我文化低過小學雞,都識講小小野.都可以知人地說話「重點」係那裏。
作者: 蘭鈴    時間: 9-9-2013 20:13
不要連個官方情報也引起罵戰..大家息怒
作者: ∼香B∼    時間: 9-9-2013 20:54
低級打手...

食花生食花生 食花生 好味
作者: benny9675    時間: 9-9-2013 21:50
睇開達哥打機 吹水只係佢其中一種引起話題既方法姐 睇打機片有d樂趣先得嫁 甘係米你睇電視山聲較靜音? 吹水你又話吹水 唔吹又話無樂趣 唔鍾意米唔好comment囉 做乜入黎自虐呀 仲有上邊個d 人地點廢都醒過你先 起碼人地拍短片拎過獎先 你拎兩巴掌? 話人地質數差 甘洗唔洗你去做呀 有個代言人會唔會影響你打機呀 十卜達哥
作者: ∼香B∼    時間: 9-9-2013 22:03
睇開達哥打機 吹水只係佢其中一種引起話題既方法姐 睇打機片有d樂趣先得嫁 甘係米你睇電視山聲較靜音? 吹 ...
benny9675 發表於 9-9-2013 09:50 PM

達哥  細細個就聽佢唱歌 讀潮文架喇
作者: dyyeung3    時間: 9-9-2013 22:03
期待達哥教我玩天龍
作者: ccy123456    時間: 9-9-2013 22:08
不如申請個高登AC係果邊嘈
作者: ∼香B∼    時間: 9-9-2013 22:09
達孤求敗
作者: bobo2810    時間: 9-9-2013 22:36
幾條友自吹自雷,拍個片攞個奬,你問下全天龍啲玩家有幾多個識個個「作古老」,依家調你幾條友,講野太自大,攞張星哥相出呢,新隻中指出呢寫幾個字,就當你好七識表達啲野,用你自已隻「後眼」睇人講乜先,你講野都5知你想講乜,大部份啲玩家「調」你幾條友有「有自大狂」.....後記..我係打手咁右點
作者: ∼香B∼    時間: 9-9-2013 22:42
In 達哥 we trust

食花生 來多打
作者: FxlDylaNl    時間: 10-9-2013 00:15

回復 78# bobo2810

你係世頻到打有冇人識達哥啦仲實際-_- 其實成個天龍係咪得你唔知邊個叫達哥 口口聲聲話達哥係作古佬 咁你係咩? 二打六? 達哥ff出黎都好笑過你  你自唔自卑
作者: zoe0219    時間: 10-9-2013 02:03
天龍都卡關 喊出黎
作者: bobo2810    時間: 10-9-2013 02:23
你幾條友大大聲講唔識x哥唔好玩天龍,係唔係一定要識佢先可以玩天龍,唔識佢就唔好玩,咁不如叫天龍執左去,你成日「晒野」,信你講一成都要,    你扮學力高,但說話連小學雞都不如,我說乜你全不知,重點在那你都不知,「人在睇,多人笑」「作古老」...後記..「我說東是,你說西」你說話九唔答八
作者: FxlDylaNl    時間: 10-9-2013 10:35
回復 82# bobo2810

邊個係x哥??
作者: 東京熱狗    時間: 10-9-2013 10:48
得罪講句
達哥都唔識 見識唔廣得去邊
作者: 東京熱狗    時間: 10-9-2013 10:50
你幾條友大大聲講唔識x哥唔好玩天龍,係唔係一定要識佢先可以玩天龍,唔識佢就唔好玩,咁不如叫天龍執左去,你 ...
bobo2810 發表於 10-9-2013 02:23

你學好d字點寫先出黎做打手啦好嗎?
作者: ∼香B∼    時間: 10-9-2013 13:15

信達哥 得永生 好似係
作者: dannytsoi31    時間: 10-9-2013 14:05
其實邊個做代言人 who cares  鐘意天龍既人唔會因為代言人糸邊個邊個就唔玩
作者: ~蛇仔~    時間: 10-9-2013 16:24
一個代言人就世界大戰
留名跟進
作者: kya123456    時間: 10-9-2013 16:56
你幾條友大大聲講唔識x哥唔好玩天龍,係唔係一定要識佢先可以玩天龍,唔識佢就唔好玩,咁不如叫天龍執左去,你 ...
bobo2810 發表於 10-9-2013 02:23

1999小朋友做好中文功課未?
作者: bobo2810    時間: 10-9-2013 19:53
吳生好過你地幾條友,吳生「人品高上,學識高」你地幾條友两個字可以形容晒「異形」...後記...用個史忽唸野,去TvB做掃地員工,環可以嗎,
作者: wind_xo    時間: 10-9-2013 21:08
其實呢,作為一個玩左幾年ONLINE 既我黎講,我真係孤陋寡聞,唔識依位代言人。。。。。。
不過我咁諗,如果G1真係想多D人玩返天龍,我覺得佢應該搵返個出名少少既人黎做代言好D。
唔係話依位達哥唔出名(可能佢係某D領域真係好多人識),只係似乎主流大眾都唔太認識佢,咁要吸引D人特別係新玩家會有一定既難度。
同埋,G1搵佢做代言俾我覺得佢有少少偏心。
之前9陰就搵李連杰做代言,但天龍3就搵個大家未必好認識既達哥黎做代言。
唔多唔少會令人覺得佢唔係好睇重天龍3。

以上純粹個人意見,絕非想引起罵戰。。。。。
作者: kya123456    時間: 10-9-2013 21:14
吳生好過你地幾條友,吳生「人品高上,學識高」你地幾條友两個字可以形容晒「異形」...後記...用個史忽唸野, ...
bobo2810 發表於 10-9-2013 19:53

係啊係啊,你睇你連字都唔識
作者: dannytsoi31    時間: 10-9-2013 21:47
回復 91# wind_xo

李連杰糸大陸SER搵既 港服照抄 無搵過代言人
作者: 東京熱狗    時間: 10-9-2013 21:52
吳生好過你地幾條友,吳生「人品高上,學識高」你地幾條友两個字可以形容晒「異形」...後記...用個史忽唸野, ...
bobo2810 發表於 10-9-2013 19:53

邊拎個吳生呀    冇人識佢喎
作者: lovekim2046    時間: 10-9-2013 22:02
我就08年開始玩天龍到現在 之前就ro-魔獸
在樂古我一向都很少留言 看過就算
您們要吹捧這個達哥是您們的事
但請您們不要踩低其他有玩天龍的玩家
咩不識達哥就好打有限 就好像樓上所說
唔係話依位達哥唔出名(可能佢係某D領域真係好多人識)
但我真是不認識 連玩了幾年天龍的好友 幫友 盟友都不認識這個達哥
g1請誰做代言人 不到我理 我亦都沒興趣去理會 我只是說出我的感受
作者: 東京熱狗    時間: 10-9-2013 22:27

回復 95# lovekim2046

你就話你啲幫友盟友唔識邊個達哥
你本人同你嘅幫友盟友唔識就代表全部人都唔識?
咁講你個盟都幾龐大下話 失敬失敬

另外 俾我對號入座一下 我完全冇講過話唔識達哥 就唔好打
唔識一個人就判斷佢遊戲世界入邊嘅人物點樣? 傻的嗎?
作者: 呀楊    時間: 10-9-2013 22:38
其實呢,作為一個玩左幾年ONLINE 既我黎講,我真係孤陋寡聞,唔識依位代言人。。。。。。
不過我咁諗,如 ...
wind_xo 發表於 10-9-2013 09:08 PM

幾到位

作者: wind_xo    時間: 10-9-2013 23:00
回復  wind_xo

李連杰糸大陸SER搵既 港服照抄 無搵過代言人
dannytsoi31 發表於 10-9-2013 21:47

多謝指正~!
作者: zoe0219    時間: 10-9-2013 23:43
好似比較唔比錢FEEL
作者: bobo2810    時間: 10-9-2013 23:44
哗「吳生你都唔識,你唔好玩天龍」吳生香港大學畢業,在TVB做過,攞個垃圾獎,吳生依家在中國做梗代言人,以上全是作古,我說個吳生,你積是問我,吳生乜水,冇人識,呵「作古老」係天龍一定要識佢,是不是唔識就係是好人,你幾條友睇翻你地說過乜先好講野,係人見到你地講野都知是作古,..後記..自已作古要人信,不信就乜乜乜乜...你幾條友真勁「作古天王」我是小學一年班學生,你幾條友有幾高學識,啲玩家個心都知啦,

歡迎光臨 樂古Nakuz (http://voezwww.nakuz.com/) Powered by Discuz! X3.2