查看: 6339|回復: 61
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[綜合討論] 一隻殺人好爽既2D game...喜歡pk的玩家可以看看

官網主頁:http://www.dk2.com.cn/

官方論壇:http://bbs.dk2.com.cn/

依一隻雖然係好舊既online game,,,但我覺得個故事背景同殺人feel 唔錯,,
2d game,,,好多電腦都玩到,,,唔心擔心配備問題。
依隻game d背景音樂,,小學生可能會怕@@"

遊戲有3個種族分別係  人族,鬼族,魔族。
PK要素:重要的是早上還是晚上的
早上:人有優勢
晚上:鬼有優勢
魔好像不受制,,

先簡介一下3族

人族
分為5種武器:     杖(法師)  十字架(醫生)
係人族世界入面,,,非常講求合作性,,殺到異族好有成功感。
新手黎講 同鬼族,魔族,,基本上win既勝數係10%都未必有。
到左後期,,1on1,都係好難打,人族一定要合作起黎,,

武器分析:
:優點:高防,是團戰中的肉盾,升級ok快,用錢量不高(初期,後期不太清楚),140級的無限閃電,,,超帥的= =,,,
    缺點:命中不高,攻擊平均,晚上好難打中異族(法師例外)
    總結:喜歡肉盾,型既朋友可以玩下,但150級是要負出努力的@@
:優點:高攻,是團戰中的戰士/小肉盾,升級較劍難(個人認為而已=_=")用錢量也不高。最新出招技,,幾型下。會爆炸的@@
    缺點:基本上跟劍一樣,命中是低得要命(全力的),,
    總結:出新技能後,多人玩左,但命中問題重係存在。
:優點:命中可以跟異族比,子彈平。殺傷力不錯,升lv 較多人認為最快。晚上也有機會打中別的敏戰士(打不打中,在於你跟對方的敏捷)
    缺點:低血,防不高,易比人殺。
    總結:絕對是一個新手不錯的選擇,很易上手。150級的飛彈技能,,,用起來超爽。
杖:優點:攻擊形法師。技能專門對抗鬼族,後期殺鬼不難,但要很懂得控制。後期的技能可以幫自己族既人加防加攻。
    缺點:低血,防低(但有聖光盾可作抵抗,即是以魔法去抵擋傷害),,控制得不好,,還是被幹了。
    總結:新手可以練一下,是後期殺異族的功臣,但在高級前一定要先學得控制(可到官方論壇>人族>祝福pk經驗(精華區的)
十字架:優點:可攻可守的強人,後期掛力(好似係轉用劍/刀打怪),,力醫生有150級技,,1對1殺鬼絕對無問題。70級(忘記了,大約70級)的技能旬?,,別號:牙籤(用十字架吉起異族),,e招就係玩異族玩得超爽既一招,唔夠打可以用黎逃身,,夠打可以屈機。
          缺點:初期升級比較悶,100級以前沒掛力的醫生攻擊力十分低。
          總結:鐘意殺人既玩家可玩下,後期殺異族好爽,當然配合肉盾更佳@@"
鬼族
簡介:初期跟異族1on1 勝算最高,喜歡殺人的可選這職業。殺人有快感。升級較悶,一定要吸血先可以拎哂隻怪100%既經,,就咁打死只有30%,,,好煩。
出技重點:冷卻時間看重敏捷,以下所說的"速度"指的是 技能的CD時間。
初期主要技能:捉住別人,令敵人郁唔到(唔記得個名= =",,後補)  捉的時間看智力的高低 <--30幾lv技黎,,靠呢招開頭殺人先可以易過食菜
                   滑行:走佬技,CD時間看敏捷,,高敏的人 可以不停的滑,,,一生受用。
                   隱身:沒祝福,即法師在的情況低下,沒人看到你,,暗殺專用。
敏力鬼:是鬼族的主流,鬼族的戰士,多數人以81力其他全敏 或 131力其他全敏,,新手鬼推展玩這種。
力敏鬼:有少量人玩,高力的鬼較好擋,但殺人比較肉,新手不太推展。
全力鬼:別號:隕石鬼(100級的隕石技能傷害力看重力量),但存在命中問題,但比打中了不可看少= =,也是肉盾形。新手不太推展。
敏智鬼:速度不錯的鬼,能逃能殺,,但魔法力不強。
智敏鬼:魔法力較強,速度不太快。
全智鬼:全智鬼的魔力法可怕,初期殺異族易如反掌,真係易過食菜=.="(沒祝福跟醫生底下),但到後期較不太突出,最難升級的鬼。
全敏鬼:既能殺也能逃,但一定比打中會好傷,因為沒力,低防,,,,,但係命中非常高..。

總結:敏力>全智>智敏>敏智 ,,,佔了大部份鬼。補充: 30幾lv技(捉唔到後期既怪,,怪太強) ,,

魔族:
對不起,我沒升過魔族,,只知道魔族分為土,水,火,敏戰,風(不知道有沒有記錯==",,,還有現在後期的魔族都是很可怕,,火法高攻到要命= ="
寵物
狗仔(人鬼魔並用)
坦克(人用)
蝴蝶(魔用)
忘記了鬼專用什麼,,好象沒有= =",,
新寵物
企鵝,,好像比其他的寵物強= =",,,,我也不太清楚。

補捉方法:
狗仔:找npc買幾組狗肉(6小時的肉別可),,,地圖有東北,東南 的地方才有小狗出沒,,,看到後右鍵你的肉,拉到小狗後按右鍵,比佢食多d,,過一陣你身到會多左條狗帶,就捉到了。
坦克,蝴蝶(任務取得,我唔清楚咩任= =,,我用狗的)
練級活動(每日性的)
雙倍經驗時間:中午5-6點
                        晚上9-10點
                        凌晨1-2點
特殊系統
人族:有摩托車(這遊戲只有步行= =,,沒車不行呢@@,,,有錢記得買)
       對講機(這是飛行器,即是傳送器,可傳送到不同地圖。
鬼族:有技能係傳送到不同地方的,,唔記得招技名(你入到去見到地下d黑洞就係,鬼的傳送器。
       變身-蝙蝠,, 同魔托車差唔多,,要買,,但一次用一隻翅。
魔族:飛城器,係城出門就有,可傳送到唔同方法(3族中最多的)
3種並同:血的標誌(好像沒記錯名字=="),,,有著不同的標誌,,都可以向npc 借的。有的時+攻,+防+用技-50% mp使用。 開頭只可借一個。
城戰:搶旗,我玩過一次而已= =,,,不太清楚,,,但好像多旗便可以有更得的標誌可借
名望: 名後面有名望既圖像。人族開頭係CA 即係下士,,最後將軍,,,,
總結:
這遊戲不是什麼大製作,我只要想分享一個遊戲比大家@@"不想玩的不緊要啊,,看看好了。玩到可到電信7區,因為是最新區,較多人。但可能會不時cutline= ="。

回復

係唔係唔洗錢架

你係入面叫咩名

(仲有玩槍既話點+點)

回復 支持 反對

唔洗錢,,,
我玩電信7轉左去,,之前電信1,,,叫字文敵E家
人物係自動+點嫁,,,你用槍佢自己+敏,,, 第2張圖片右下見到,,,
回復 支持 反對

原帖由 帝皇※ 於 13-1-2008 11:00 PM 發表
唔洗錢,,,
我玩電信7轉左去,,之前電信1,,,叫字文敵E家
人物係自動+點嫁,,,你用槍佢自己+敏,,, 第2張圖片右下見到,,,

DOWN緊.............................:handshake
回復 支持 反對

點解上唔到既?
維護緊定咩??
回復 支持 反對

--你地主要玩咩服架
依隻game 鬼族有冇武器拎架
回復 支持 反對

回復 6# 的帖子

鬼族用爪嫁@@,,,如果你係新手,,去電信7 玩都Ok,,,開左無幾耐,,,但有時會太多人,,可能會CUTLINE,,,,
回復 支持 反對

仲有唔記得講= =,,,開人族角色時要注意,
玩劍/刀的,,,,可在開人物>確定初始屬性>再選>再選,,,不停再選,,,直到20力量5敏捷5智慧,,最好
玩槍的,,,不停選到 5力20敏5智 最好
玩杖/十字架的,,,不停選到 5力5敏5智最好 。
回復 支持 反對

好想試下玩~~但下載了玩不到~暈死~~我部電腦睇唔到簡體字~~
回復 支持 反對

下載左玩到的,,只要下載返  Microsoft AppLocale  轉返繁體就可以了,,,入到去打到中文的@@"
回復 支持 反對