查看: 5066|回復: 77
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[抱怨專區] 小點,,我忍夠你 [證據不足]

關閉 [複製鏈接]
頭像被屏蔽
回復

人地係一大班fd一齊改名...
係..符號係黎黎去去都係戈幾個..
但係..你都明知有咁大班人用緊呢d符號..咁樣襯法..
你自己都話新ac啦...點解仲要跟人地咁樣襯d符號呢~?
回復 支持 反對

頭像被屏蔽
回復 支持 反對

咁請問..你一開始點解要跟人地D符號呢
回復 支持 反對

咁你做咩好地地同人同埋同一個符號-_-
回復 支持 反對

頭像被屏蔽
回復 支持 反對

頭像被屏蔽
回復 支持 反對

1. 重點係你冇啦啦跟人名先

2. 就算係星夢真係有個KN既人, 唔等如戈晚易你戈個係KN, 你都仲係未證明到戈晚易你戈個係KN

原帖由 魔b∼* 於 1-10-2007 10:44 AM 發表
咁佢d符號有冇申請版權先^^? 符號係個個人用得既 [一班人用]咁又點先大晒?

版權是什麼 ?
一般而言,版權是賦予原創作品擁有人的權利,可以存在於文學作品(如書籍及電腦軟件)、音樂作品(如創作樂曲)、戲劇作品(如舞台劇)、藝術作品(如繪畫、髹掃畫及雕塑品)、聲音紀錄、影片、廣播、有線傳播節目和文學、戲劇及音樂作品已發表版本的排印編排,以及表演者的演出等。互聯網傳送的版權作品,也受保護。
事實上,獲賦予版權的作品,未必是饒有藝術價值、獨具匠心或創意非凡的。即使簡單如一幀普通的生活照,也可擁有版權。
版權是一項自動被賦予的權利。在創作完成後,有關作品即擁有版權。版權與專利、商標及工業外觀設計等其他類別的知識產權不同之處,就是版權毋須在香港註冊,也可受法律保護。

REF: http://www.ipd.gov.hk/chi/intellectual_property/copyright/whatis.htm

原帖由 ◆魚蛋佬℉〞 於 1-10-2007 10:42 AM 發表
諗5到用咩符號- -加上又唔知佢地唔比,,,又見咁多人用-.-唔比用咪講囉 又講春又on9咁,,

唔知唔識問?

回復 支持 反對

其實..冇啦啦又會比你撞到呢位>>KN既人出寶..
會唔會係有人有心開嫁呢...
回復 支持 反對

原帖由 小朗* 於 1-10-2007 10:47 AM 發表
其實..冇啦啦又會比你撞到呢位>>KN既人出寶..
會唔會係有人有心開嫁呢...

俾佢見到又點呢....有E個人唔等如戈晚易佢戈個係佢呢
回復 支持 反對