查看: 6351|回復: 27
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[其他] Cafe de Tran連動有感

基於個人喜好
我以書面語寫感想

以下黑字為先前的有感

以小弟所見
第2批出現的客人中滿足度是愈來愈難致 ...
Leaf~A 發表於 4-3-2013 22:03

我近來玩IIDX都算有D進步,雖然仲係玩EASY CLEAR

不過SPN Evans過到,passionate fate都過到,之前打左好多次都過唔到而頭痛

另外今日心血來潮打兩首lv5,有首竟然俾我FC到,明明之前打都miss得幾嚴重

搞到我都開始有d享受玩iidx了,依家玩lv6都睇住個clear rate黎選....(茶

不過今日有人問我iidx的操作,我唔係好識,不過睇到呢個人之前應該玩慣pop'n music

玩lv9都比我好超多(雖然我好似未打過lv9

佢問我點樣較sudden+....我唔知~~~
===============================

想當年大夏祭玩一d曲有時都志在聽嗰首野,低lv玩都冇咩所謂

所以棄機什麼的.....我唔係幾接受得到,even人地棄機我可以快d玩到iidx
回復 支持 反對

同意  
事實上jubeat唔值得人去咁做 陣間d歌解完又del 根本呃錢

大夏祭既歌依家都del得7788 ...
下..唔係掛 發表於 4-3-2013 22:47

好似得番DOUBLE IMPACT同埋Riot of Color係未被剷過
回復 支持 反對

乜pink rose真係唔係gundam seed既歌黎架咩?!!!!!
另外燒錢方面,的確係連動既可怕之處,同埋係......k社目 ...
enttyes 發表於 5-3-2013 14:32

我同你開歌同用錢的程度差不多,不過無論係LV4定係LV5的廚師

我好似一次都未見過最高級的甜品,WHAT THE F(ry!?

唔知月中會唔會稍為提高番最高級甜品的出現率呢~~~

依家兩邊岩岩好都開到第4首,黎緊要開度胸兄弟同泉叔的歌

越來越多客人orz
===============================

PINK POSE肯定唔關高達事,係個封面引人誤會所以先至....嗯
回復 支持 反對

96 4首10LV全滅     

雖然又將會復GIGA break
下..唔係掛 發表於 5-3-2013 20:28

連96副名義的恋閃都係之前活動當中4首人氣(?)最低的

總覺得96好可憐
回復 支持 反對

未必

我諗起我有個同學 好鐘意借我ipad黎玩jubeat plus
(莫講jubeat 佢本身連音樂節拍遊戲都唔玩
不過佢 ...
Torchic╳小火雞 發表於 5-3-2013 22:18

O JIYA個封面有女性,唔通佢又會因為咁而玩?(茶
回復 支持 反對

二次元女性封面對他沒有興趣(何況O JIYA

不過說起來
真的因為「封面有女人」所以才去玩的 應該為數不多 ...
Torchic╳小火雞 發表於 7-3-2013 17:33

話說我兩日冇打都仲係LV4...果然真係唔會掉吧
回復 支持 反對

抱歉我錯了
原來真的會掉

可能是網頁快取之類的關係
我在網上一直看到自己是等級4

不過我昨日玩了鋪jube ...
Torchic╳小火雞 發表於 9-3-2013 13:50

Oh S_ _ _!我今日都發現自己的廚師跌番lv1

囧爆了~~~依家係lv2
回復 支持 反對

喔 抱歉
假如是因為我的情報而令到你真的降低了等級的話
那我真的很抱歉 ...
Torchic╳小火雞 發表於 9-3-2013 23:38

其實係我忙到連機都打唔到,咁就冇玩3日音game lo~~~
回復 支持 反對