查看: 2926|回復: 27
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[Jubeat] `打小幾首歌推小幾首慳幾倍錢既開歌方法(已補相21/11)

關閉 [複製鏈接]

方法-_-?可能有人1早已經咁做都未定..
需要用既野:1張自己玩開個張卡...1張全新卡最好(求奇8達通-_-我都開左張8達通黎扼分用)
18個1元大銀...2台jubeat機..(冇人個陣自己1個人2台機/同fd1齊做)

利用條件:傳導歌曲1500ap

方便大家明-_-自己張主卡=a   8達通=b
(建議大家先行入錢-_-)1部6蚊(放b卡揀6蚊個個格) 1部12蚊(放a卡揀12蚊個個格)
b卡當然係扼分用-_- a卡就傳歌去b卡(扼分1500ap)
由於a卡個部機入左12蚊..隨機10首歌有3倍分..係個10首歌就睇返邊3首歌可以傳導比新卡
(呢到當然係要睇運氣-_-有時1首..有時2首..有時3首齊晒..有時1首都冇<呢到係講緊個d隱曲傳導之用)

基本上1首都冇吾緊要..照出返平時所有歌曲..3首照揀傳導歌..大約1首都有2000-3000ap(冇記錯的話)
1首的話便不清楚(有待咁多位大大試驗)
2首的話大約10000-13000ap
3首的話16000-17000ap

b卡有人打的話..盡可能就打個fail出黎;$..吾合格好似又有ap加
沒人打的話(我自己黎講會係個邊打幾粒制有小小分)
a卡推分 full combo..又是有ap加的-_-"
已成功數次= ="只影了17000ap的1次

平時正常打1場(吾計大會/1.5歌)平均都係1000-1200..有時什至900左右
依嫁1場18蚊..最多有17000..相等於平時..17場左右..6蚊1場..17場102蚊..
1場18蚊既ap=17場102蚊既ap..慳左幾多錢就...相信睇到-_-
係就慳到錢開歌方法快...但係就打小幾首歌'.'推小左幾首分'.'...吾知有冇人都係好似我咁做-_-?
ps:::我都係早期有fd個fd試完講左佢地知.個fd再講返我知-_-經試驗係得既-_-
有吾明就問喇'.'or有人試左可以拎到比17000ap1場高既話再分享下'.'
小弟仲研究緊點可以再扼盡d ap-_-

(↑ 3首3倍所得既ap )

(↑ 2首3倍 1首4.5倍分所得既ap )

(題外話1..apm部新機..師傅仲裝緊..未set好d野a_a先影1張)

(題外話2 留意級別同譜面..同個fd連機個陣= ="其實jubeat有冇bug架呢:lol )

評分

參與人數 1樂點 +10 收起 理由
Torchic╳小火雞 + 10 感謝發表教學

查看全部評分

回復

我不嬲都係咁做 未試過有3首
回復 支持 反對

燒錢做法-_-
寧要ap也不要錢(?)
回復 支持 反對

呢個做法 我之前都試過-,- 吾算係d咩新發現-_-
因為我團d人知哂我甘做-,-
回復 支持 反對

我都聽過呢個說法 而且真有其事

不過我想用最少既錢玩多d回合 所以還是免了
回復 支持 反對

我不嬲都係咁做 未試過有3首
惟愛獨有 發表於 19-11-2011 09:55

喔喔-0-都係近期先有人同我講
今日又打了2首3倍..1首4.5;o

評分

參與人數 1樂點 -5 收起 理由
lll161616 -5 根據版規A8

查看全部評分

回復 支持 反對

燒錢做法-_-
寧要ap也不要錢(?)
maxycy 發表於 19-11-2011 11:46

其實計返;o咁做好似比較用小錢..只係打小左幾首;o

評分

查看全部評分

回復 支持 反對

呢個做法 我之前都試過-,- 吾算係d咩新發現-_-
因為我團d人知哂我甘做-,-
kingson2 發表於 19-11-2011 15:43

你係咪觀塘金莎打開個個;o??
因為睇你壇名好熟;o..個fd都係話kingson講佢聽;o

評分

查看全部評分

回復 支持 反對

我都聽過呢個說法 而且真有其事

不過我想用最少既錢玩多d回合 所以還是免了 ...
Torchic╳小火雞 發表於 19-11-2011 18:57

-0-喔喔我都係間吾中先咁做下..第5層個到真係打完1鋪+左d ap=冇加咁;o
開始冇咩耐性;o
回復 支持 反對

-0-喔喔我都係間吾中先咁做下..第5層個到真係打完1鋪+左d ap=冇加咁;o
開始冇咩耐性;o ...
kjaiiv3v 發表於 19/11/2011 21:26

5好連帖aRRRRRRR!!!!
回復 支持 反對